Mamma till Elias

Babyshower idag!

Det här inlägget har jag skrivit på morgonen och är tidsinställt så när ni läser det här är det redan eftermiddag och babyshowern är i full gång!  Jag vågade inte chansa på att Johanna inte läser det här innan och därmed förstörs hela överraskningen. 


Vi har förberett oss i flera veckor, planerat, fördelat uppgifter och gjort listor. Jag älskar planering. Jag tog på mig ansvaret att göra en blöjtårta med blöjor och tillbehör som man behöver till en liten bebis, bl.a. nappar, nappflaska, våtservetter, babyolja och tuggleksak. Åh, att planera en babyshower är så roligt. Det här är den fjärde jag är med och planerar. Det är såå roligt då den blivande mamman oftast inte alls är beredd på att bli firad (undantag finns….) och innan mamman kommer på plats samlas vänner från olika håll. Den här gången känner jag inte många andra än den blivande mamman, så det ska bli roligt att träffa nya människor. Jag är samtidigt lite nervös, eftersom jag tror att alla andra känner varandra (men jag kan ha fel).

Minuterna innan den blivande mamman kommer på plats och just då hon anländer är nog det allra roligaste. Förväntningarna stiger, spänning i luften, tystnad, blir hon överraskad? Har hon anat något på förhand? Blir det som hon hade önskat? Hennes reaktion när hon märker vad som är på gång. Glädje, tacksamhet, fjärilar i magen. Jag minns tillbaka på min egna babyshower som jag inte hade nåååån aning om på förhand. Det var en av de roligaste dagarna jag haft, alla vänner samlade, familjen, skratt och glädje, spänning inför det ”nya livet”. Alla hade samlats hos mina föräldrar och min syster hämtade mig hemifrån och jag trodde att vi var påväg till mina föräldrar för att sortera kläder som vi skulle sälja på loppis. När vi körde in på gården såg jag en massa bilar och fattade då vad som var på gång, bekanta bilar. I hallen stod en hel hög med skor och jag minns hur jag snabbt försökte komma på vems skor tillhör vem, samtidigt som jag sparkade av mina egna. Alla hade samlats i köket då jag kom in och det blev ett enda stort kramkalas. Tacksamhet, glädje, kärlek och förutom bebis hade jag många fjärilar i magen. En dag jag aldrig kommer att glömma!

IMG_0829

 

IMG_0825

IMG_0827

I paketet finns ett grått babynest med stjärnor på till den lilla pojken som är beräknad om ungefär en månad. Att sy ett babynest till bebisen har blivit en tradition till alla babyshower´s för mig. Väldigt fantasifullt, jag vet, men jag tycker att det är roligt att ge nånting som man verkligen satt ned tid och kärlek på, samtidigt som familjen har nytta av det.

IMG_0830

IMG_0832

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats