Mamma till Elias

Köper ni begagnade barnkläder?

Vi har så fina vänner! Elias har igen fått två, överfulla kassar med kläder av sin kompis. Kompisen är lite äldre och kläderna är i storlek 104-110 så de kommer inte att passa på några år men om tiden alltid kommer att gå så här fort så tar det inte länge innan vi kan använda dem… 

IMG_20170809_094030

 

Vi har tidigare fått flera kassar med kläder och jag är så tacksam för det. För det första gillar jag (som ni alla vet) begagnat. Det är bra för både miljön och plånboken. Jag tycker dessutom att det känns så onödigt att sätta stora pengar på barnkläder som snabbt blir urväxta. Jag vill hellre satsa på ordentliga utekläder då Elias blir lite äldre och börjar röra på sig.

Begagnade barnkläder är ofta i väldigt bra skick, speciellt kläder för barn under 1 år eftersom de inte hinner använda dem så länge innan de blir för små. Jag har köpt fina babykläder från loppis för några euro som ser ut att knappt vara använda något alls. Jag älskar den känslan då man går runt på loppis och inte vet vilka fina fynd man kan komma över. Ibland hittar man inget alls och går hem lite besviken, men ibland kan man hitta sååå fina barnkläder att det inte är sant heller. Oh, jag ska nog gå en loppisrunda idag med Elias…

Elias har växt så mycket den senaste tiden så någon dag måste jag ta mig själv i kragen och gå igenom hans klädskåp Där finns igen många klädesplagg som blivit för småa. En del av dem kommer vi att spara och en del kommer vi att sälja/ge bort. Jag vågar inte sälja allting ännu ifall vi nångång kommer att få en till pojke, då är det ju behändigt att ha lite av Elias kläder kvar… Men allting kan jag nog inte spara….

IMG_0200

Jag köper det mesta begagnat, men inte allting. Strumpor är något jag inte vill köpa begagnat, jag vet inte varför men de köper jag alltid nya. Utöver det köper jag nog vad som helst begagnat! Ja, förutom kalsonger/underkläder till Elias, det skulle jag aldrig köpa på loppis.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nicole

  Jag tipsar om att använda er av bytesportalen Planetcom! Det är en Second hand online tjänst, där kan man byta ut sina barns kläder som blivit för små eller gått ur säsong till kläder barnen har användning för! 😀

 2. Fiia

  Tänker ganska lika som du! Nya ytterkläder kan ja sätta lite mera pengar på sen iställe! O ja int trodd ja att man så myky barnkläder sku kuna ärva eller få som presanter eller då köpa på loppis ??

  1. eliasmamma

   Jaa man hittar ju såå fina kläder på loppis, helt galet ? och jo, det finns så snälla människor runt omkring som ger begagnade kläder ?

 3. Nea

  Köper no nästan alla kläder begagnat, eller får av någon bekant. Något nytt förståss är roligt att köpa. Första skorna sku jag aldri köpa begagnat. Dom satsar jag nog på att dom är stadiga och inte formade efter någon annans fot. 🙂

  1. eliasmamma

   Jag tycker också att då man köper nästan allt begagnat är det ibland roligt att köpa nånting nytt ? de första skorna hade jag helt glömt bort! Det är nog något som jag inte heller skulle köpa begagnat, just av samma orsak som du! Ha en fin dag! ?

stats