Mamma till Elias

Matpåsar med klockslag på

Godmorgon! Jag måste skryta lite, jag har fått sova heeela natten inatt! Mannen fick ta natten med Elias eftersom jag ska på jobb idag. Jag sköter alla andra nätter (oftast alla veckoslut också) så det är ju inte mer än rättvist. Tydligen hade det varit en jobbigare natt och Elias har vakat från klockan 4 tills vi steg upp vid 7 men det hade jag ingen aning om, jag har sovit riktigt gott bredvid dem.

Jag har tidigare nämt att jag har varit på jobb redan. Idag har jag min andra arbetstur och det är riktigt roligt att få vara lite ”vuxen” och jobba. Då man är föräldraledig får man jobba på söndagar, eftersom Fpa inte betalar ut någonting för söndagar och andra helgdagar, så jag passar på att jobba nån söndag då och då för att samla ihop lite extra pengar och för att jag tycker om att jobba. Dessutom är det en bra tid för Elias och pappa att vara tillsammans på tumis. Senast hade jag morgontur från 9-18 och det hade gått riktigt bra hela dagen, Idag har jag jobb från 12-21 så det betyder att Elias antagligen har gått och sova innan jag kommer hem, men jag hoppas att det går bra det också! Jag får pussa honom lite extra i natt när han vaknar för att äta istället.

Vardagen med Elias är så självklar för mig. Jag vet vilka tider han brukar sova, när han äter, vad han ska äta osv, men för pappan (i vårt fall) är det inte alls lika självklart. Och det är ju helt förståeligt eftersom han jobbar alla dagar och bara är hemma på kvällar och veckoslut. Men ibland blir jag lite irriterad på det. Varför ska jag berätta allting? Vad Elias ska ha med om man åker nånstans, när han ska äta, vad han ska äta, vilka kläder han ska ha med… Ibland skulle jag ha lust att lämna dem ensamma en hel vecka så de får komma underfund med allting själva, haha. Nej, det tänker jag ju såklart inte göra men jag tror knappast att jag är den enda som ibland blir lite irriterad? Eller…? Samtidigt som det är lite irriterande att behöva packa kassen färdig så är jag stolt och glad över att mannen åker iväg ensam med Elias en halv dag till t.ex. farmor eller farfar. Det är roligt att de spenderar tid tillsammans. I morse packade jag färdigt skötväskan med all mat som behövs och tidpunkter på varje mat när det ungefär ska ges… Annars kan det hända att Elias lever på välling hela dagen och är helt orange i ansiktet i morgon eftersom han älskar välling med morotssmak.

Senast jag var på jobb gick dagen så snabbt att jag först kl. 17 ”kom ihåg” att ringa hem och frågade hur det går (och märkte inte att jag faktiskt skulle sluta jobbet om en timme). Den här dagen kommer säkert att gå lika snabbt!

2017-06-20-13-38-29

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats