Börjat med smakportioner | Mamma till Elias

Mamma till Elias

Annons

Börjat med smakportioner

Vi har nu börjat med smakportioner! Elias blir 4 månader i morgon så vi har tjuvstartat lite, men han har redan länge suttit stadigt med stöd och visat intresse för den mat vi ätit. Vi började med välling till kvällen, det berättade jag tidigare om. Jag tänkte att vi nu likabra kan börja med små smakportioner då han ändå redan fått annat än bröstmjölk. Den välling som Elias gillar bäst har smak av morot och potatis så de smakerna har blivit bekanta för honom. Han fick välling i ca. en vecka innan vi började med annat. Nu har han smakat på majs-ris gröt (ca. 1-2 teskedar per dag) för att vänja magen så att vi sedan vid ca. 5 månader kan börja ge gröt varje morgon. Eller så har jag tänkt iallafall. Han tycker om gröten och blir riktigt arg om jag är för långsam med skeden.

Andra smaker han nu provat på är potatis (som jag mosade med bröstmjölk), potatis-morots pure (färdig på burk… ajabaja lata mamma) och liitelite banan. Allt har smakat bra, tycker Elias. Vi tänkte köra på potatis-morot nu i en vecka och sedan fortsätta med något annat så det inte blir för mycket på en gång. Jag har på känn att vi har fått en matglad pojke, men man vet ju aldrig ifall det ändrar. Han blir sååå glad redan då man tar med honom till köksbordet och sätter på haklappen. Då vet att att nu händer det något spännande. Jag köpte några färdiga burkar med pure innan jag börjar massproducera bebismat och frysa ner… Är man en dålig mamma då? Eller är det tillåtet att ge lite burkmat ibland?

Jag har filmat då han smakat på mat, jag ska se om jag är tillräckligt teknisk att lägga upp videon här så får ni se. Jag har funderat på det här med videon överlag, är det något ni skulle vilja se här? Jag kommer inte att spela in videon på mig själv men något smått på Elias kan jag bjuda på då och då om ni vill! Kommentera!

IMG_20170810_150820_814

IMG_20170810_172758

IMG_20170810_172813

IMG_20170810_172842

IMG_20170810_172829

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats